ContactDespre noi
MeniuCăutare
savon.ro
CASA PARFUMATĂ
PAPIER D'ARMENIE
Papier d’Arménie - Arménie
lumânare parfumată
Papier d’Arménie - Arménie<br>lumânare parfumată

Papier d’Arménie - Arménie
lumânare parfumată

150.00 Lei

SKU: 3401554371382

Papier d’Arménie - Arménie

 

O poveste parfumată, din 1885

Lumânarea Arménie are parfum oriental cu note de mir, salvie, lavandă și lemn de cedru.

 

Produs Papier d’Arménie, Franța.

Cantitate: 220g (50 h)

 

Cantitate:

Adaugă la favorite
Prezentare

Papier d’Arménie sau hârtia de Armenia este una dintre cele mai vechi metode de odorizare ambientală sub această formă și, cu siguranță, cea mai veche supraviețuitoare a hârtiei medicinale - hârtia dezodorizantă și dezinfectantă, foarte răspândită între secolul al XVII-lea și începutul secolului XX.

Lumânările Papier d’Arménie sunt rezultatul colaborării dintre Mireille Schvartz - strănepoata lui Henri Rivier și actuala proprietară a companiei și Francis Kurkdjian, celebrul parfumier de origine armeană.

Sunt disponibile în cele trei arome originale ale Papier d'Arménie: Rose, Arménie și Tradition. Fabricate din ceară vegetală, cu fitil de bumbac, fiecare lumânare oferă un timp de ardere de aproximativ 50 de ore.

 

Lumânarea Arménie păstrează autenticitatea hârtiei parfumate cu același nume. Reunește ingrediente din cele patru colțuri ale lumii: cedru din Muntii Atlas, scorțișoară din Ceylon, frunze de salvie din Maroc și flori de lavandă din Provence.

 

Povestea Papier d’Arménie: 1885, Paris, Franța

O amintire parfumată adusă dintr-o călătorie în Armenia - arderea rășinii de benzoină pentru parfumarea și igienizarea casei și doi prieteni, Auguste Ponsot - chimist și Henri Rivier - farmacist, au dat startul unei afaceri de familie care a rezistat vremurilor, până în prezent.

 

La finele secolului al XIX-lea, în timpul unei călătorii de studiu prin Armenia, parte a Imperiului Otoman la acea vreme, Auguste Ponsot descoperă ca armenii obișnuiesc să ardă benzoina atât ca metodă de parfumare ambientală, cât mai ales pentru dezinfectarea locuinței. Practica făcea parte din eforturile oamenilor de a ține sub control răspândirea bolilor transmisibile, pentru alungarea insectelor și pentru împrospătarea aerului din încăperi.

Fermecat de originalitatea metodei de parfumare și cunoscând proprietățile medicinale ale benzoinei, Auguste Ponsot și-a dorit să o facă populară în țara sa, dar și în Europa.

 

Și-a atins obiectivul grație inspirației colegului său, farmacistul Henri Rivier. Acesta a dizolvat benzoina în etanol și a obținut o tinctură cu parfum plăcut, balsamic și vanilat, foarte persistent. I-a adaugat câteva esențe parfumate și a cufundat în acest amestec o bucată de hârtie absorbantă, tratată anterior cu o soluție salină pentru încetinirea arderii. A rezultat o hârtie parfumată cu ardere lentă, fără flacară, care păstrează perfect notele originale ale benzoinei.

 

Te invităm să descoperi universul Papier d’Arménie - o poveste parfumată care a trecut testului timpului și care continuă să ne bucure și azi.

 

Papier d’Arménie - lumânare parfumată din ceară vegetală, fitil de bumbac, 220g, 50h.

Evită inhalarea directă a fumului.

Nu lăsa niciodată o lumânare aprinsă nesupravegheată.

Nu lăsa lumânarea la îndemâna copiilor sau a animalelor de companie.

Aerisește camera, după utilizare.

Compoziție

Papier d’Arménie - lumânare parfumată din ceară vegetală, cu fitil de bumbac, 220g, 50h.

Utilizare

Nu lăsa niciodată o lumânare aprinsă nesupravegheată.

Nu lăsa lumânarea la îndemâna copiilor sau a animalelor de companie.

Nu așeza niciodată lumânări lângă surse de căldură, de gaze, de substanțe volatile sau inflamabile.

 

Se recomandă arderea lumânării în secvențe de cel mult 2 până la 3 ore consecutive.

Taie fitilul înainte de a aprinde lumânarea, dimensiunea ideală fiind de cca. 5mm.

Lasă lumânarea să ardă până când suprafața ei este lichidă, pentru a preveni formarea unui „tunel” de ceară.

Nu sufla peste flacără pentru a o stinge. Utilizeazămucarniță (instrument pentru stingerea lumânărilor) sau scufundă fitilul care arde în ceară pentru a-l stinge.

Nu folosi niciodată lichid pentru a stinge o lumânare.

Evită inhalarea directă a fumului.

Nu expune lumânările la curenți de aer.

Așează lumânările într-o poziție verticală, pe suprafață plană.

Utilizează întotdeauna un suport pentru lumânări. Căldura emanată de recipient poate deteriora suprafața pe care este așezată lumânarea.

Nu așeza lumânarea pe o suprafață rece, cum ar fi marmura.

Evită să muți o lumânare aprinsă.

Aerisește camera, după utilizare.

Producator
Papier d’Arménie este fabricată în Franța din 1885, mai întâi la Paris și apoi în Montrouge, oraș învecinat capitalei. Astăzi se bucură de titlul de cea mai veche afacere care încă operează în Montrouge.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, chimistul francez Auguste Ponsot, în timpul călătoriilor sale de studiu prin Imperiul Otoman, a descoperit metoda de parfumare și igienizare ambientală folosită de armeni, respectiv arderea rășinii de benzoină. Practica făcea parte din eforturile oamenilor de a ține sub control răspândirea bolilor transmisibile, pentru alungarea insectelor și pentru împrospătarea aerului din încăperi.

Cunoscând efectele antiseptice ale benzoinei, Ponsot a adus ideea în Franța, cu dorința de a o face populară în rândul europenilor. Pentru a realiza acest lucru, a apelat la colegul său, farmacistul Henri Rivier. Acesta din urmă a descoperit că rășina poate fi dizolvată în alcool de 90° și apoi infuzată pe un suport de hârtie absorbantă, trecută anterior printr-o soluție salină cu scopul de a-i încetini arderea.

A rezultat o hârtie parfumată cu ardere lentă, fără flacără, care pastrează perfect aromele originale ale benzoinei.

 

În 1889, la prima expoziție la care a participat Papier d’Arménie, cei doi au făcut un experiment. Au așezat câte o bucată de carne crudă pe două farfurii și, înainte de a le acoperi, pe una dintre ele au aprins o bucată de hârtie parfumată. O săptămână mai târziu au ridicat capacele. Carnea netratată se stricase complet, în timp ce carnea tratată cu fumul hârtiei parfumate era relativ nealterată. Acesta a fost primul lor succes public, iar produsul a captat rapid interesul și simpatia oamenilor, câștigând diverse medalii și premii.

 

Fabricarea Papier d’Arménie este artizanală, durează șase luni, are 12 etape de producție și trece prin mâinile a șase oameni.

Strănepoata lui Henri-Rivier, Mireille Schvartz, perpetuează tradiția familiei, respectând know-how-ul unic care face ca Papier d’Arménie să aibă succes.

Situată în Montrouge, afacerea este administrată de o familie, iar unii dintre angajați au fost loiali companiei timp de trei generații.

 

De-a lungul timpului au aparut noi produse Papier d’Arménie.

În 2006, pentru a marca Anul Armeniei în Franța și 15 ani de independență a acestei țări, Mireille Schvartz a făcut echipă cu celebrul parfumier Francis Kurkdjian rezultând un nou carnet parfumat, cel albastru - Arménie, numit inițial „Année de l'Arménie” (Anul Armeniei).

După succesul primei colaborări, Francis Kurkdjian a creat, în 2009, parfumul carnetului Rose - o variantă cu parfum luxuriant de trandafiri.

La scurt timp, portofoliului Papier d’Arménie i s-a alăturat și o colecție de trei lumânări cu aceleași parfumuri excepționale.

 

Papier d’Arménie este o tradiție de familie în Franța. Cercetările de piață arată că una din patru gospodării franceze utilizează unul dintre produsele companiei și că 71% recunosc numele mărcii.

Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!
Despre noiContactTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2024 savon.ro. Toate drepturile rezervate.
BMB Team Consulting and Solutions SRL, str. Dr. Dumitru Raureanu nr. 4, București, Sector 5
Nr. Reg. Com.: J40/5873/2010, CIF RO27036227