ContactDespre noi
MeniuCăutare
savon.ro
SĂPUN
SĂPUNURI DE MARSILIA
Săpun de Marsilia tradițional Pure Olive (100% ulei de măsline)
Săpun de Marsilia tradițional Pure Olive (100% ulei de măsline)

Săpun de Marsilia tradițional Pure Olive (100% ulei de măsline)

20.00 Lei20.00 Lei

SKU: 3519590224002

Săpun 100% vegetal (ulei de măsline), economic și biodegradabil.

 

Tradiție și autenticitate sunt reperele care definesc Savon de Marseille.

Saponificat exclusiv din ulei de măsline este o alternativă naturală și sănătoasă pentru igiena personală și întreținerea casei.

 

Produs Fer à Cheval, Franța.

Cantitate: 100g | 300g | 600g

 

Alege gramaj:

100g300g600g

Cantitate:

Adaugă la favorite
Prezentare

Ulei, apă, sare, sodă și un maestru savonier pasionat care continuă o tradiție de sute de ani. Acestea sunt principalele ingrediente ale săpunului de Marsilia, cel mai vechi produs de igienă francez.

Săpunul de Marsilia este fabricat exclusiv cu ulei de măsline și respectă cu meticulozitate procesul de fabricație din Edictul lui Colbert, din 1688.

100% autentic, fabricat în Marsilia, adesea copiat, dar niciodată egalat!

 

Săpun natural și multifuncțional

Săpunul de Marsilia pure olive Fer à Cheval este o alternativă naturală, sănătoasă, economică și eficientă pentru igiena personală și pentru menaj.

Formulată exclusiv cu ulei de măsline, compoziția sa nu conține conservanți, coloranți, parfumuri sau grăsimi animale.

Biodegradabil și nepoluant, este blând cu mediul înconjurător.

 

Iată câteva motive pentru care săpunul de Marsilia este o alegere excelentă:

  • 100% natural, cu o mulțime de întrebuințări și foarte economic.
  • Este hipoalergenic și foarte hidratant, grație uleiului de masline din compoziție, potrivit pentru igiena personală, indiferent de tipul tău de piele.
  • Simplu sau preparat după retețe DIY este util și eficient pentru multe activități casnice (vezi secțiunea Utilizare): spălarea automată sau manuală a oricărui tip de țesătură, spălarea veselei, întreținerea mobilierului și pardoselilor din casă și grădină.
  • Te ajută la îndepărtarea petelor încăpățânate, la întreținerea textilelor delicate, a accesoriilor pentru machiaj sau a pensulelor cu care îți pictezi visele.
  • Este de folos la îndepărtarea dăunătorii care îți supără plantele.
  • Și, nu în ultimul rând, este un săpun blând, potrivit pentru spălarea prietenilor blănoși.

 

 

Savon de Marseille - mic istoric

Un săpun de Marsilia autentic întrunește trei criterii simple:

 

1. Ingrediente - maximum patru

Uleiuri vegetale
Numai grăsimi vegetale se pot folosi la fabricarea săpunului tradițional de Marsilia, precum uleiul de măsline (sau tescovina de măsline), uleiul de copră (cocos), uleiul de palmier etc.

În cele din urmă, un săpun de Marsilia trebuie să conțină minimum 72% ulei vegetal.

Hidroxid de sodiu (sodă caustică)
Extrasă din sare de mare și amestecată cu masa grasă din cazan, declanșează procesul de saponificare și transformarea uleiurilor în săpun.

Apă
Prezentă pe toată durata procesului de producție, până la ultima clătire, apa este esențială pentru obținerea unui săpun neted și pur.

Sare de mare
Folosită pentru a curăța pasta de săpun de impurități și exces de sodă, dând săpunului tradițional de Marsilia calitatea „Extra Pure”.

 

Un săpun de Marsilia tradițional nu are parfum, coloranți, conservanți, aditivi.

 

2. Rețeta tradițională - „procédé marseillais” (procedeul marsiliez) definit în Edictul lui Colbert:

Cele cinci etape ale producției durează aproximativ o săptămână până la zece zile.

Este un know-how transmis din generație în generație de către maeștrii savonieri, care are ca rezultat un produs care a rezistat timpurilor și continuă să-și demonstreze calitățile și în prezent.

 

L’empâtage - Pasta de săpun

Sau reacția chimică de saponificare: amestecul de leșie și substanțe grase de origine vegetală se încălzește și se aduce la fierbere în cazan. Treptat, se transformă în pastă de săpun.

 

Le relargage - "separarea săpunului de miez"

Deoarece săpunul este insolubil în apă sărată, în această etapă se adaugă sare de mare în cazan. Astfel se declanșează separarea săpunului de leşia glicerinoasă care se va decanta pe fundul cuvei.

Tot în această fază, săpunul se separă și de o parte din apa pe care o conține.

 

La cuisson - gătitul sau fierberea

Este etapa finală a reacţiei de saponificare, prin transformarea completă a materiilor grase rămase în săpun.

Săpunul se gătește mai multe zile, la o temperatură de aproximativ 120°C.

 

Le lavage - spălarea

Pasta de săpun este rafinată prin spălare, îndepărtând glicerolul, impuritățile și acizii grași nesaponificati.

 

La liquidation - "lichidarea"

Lichidarea este tranziţia de la structura cristalină a săpunului către faza de netezire a acestuia. În această etapă se adaugă apă curată, iar rezultatul este un săpun neted și pur pentru care procesul de fabricare al săpunului de Marsilia este renumit.

 

3. O singură origine

Zona istorică de producție a săpunului de Marsilia este regiunea care corespunde astăzi departamentului Bouches-du-Rhône (al 13-lea).

Primii producători de săpun au apărut în Marsilia în 1228, locul fiind foarte ofertant: apropierea de port cu toate beneficiile aduse de acest aspect, disponibilitatea materiilor prime (ulei de măsline, sodă, sare din Camargue).

Peste ani, mai exact în 1688, Ludovic al XIV-lea a reglementat fabricarea săpunului de Marsilia prin Edictul lui Colbert. Se dorea, astfel, protejarea producătorilor locali, garantarea calității și definirea standardelor pentru savon de Marseille.

 

Din 1856, Savonnerie Fer à Cheval a perpetuat metoda de fabricare și saponificare a săpunului de Marsilia în cazane. Un produs emblematic al moștenirii culturale din Marsilia pe care maeștrii savonieri îl transmit cu pasiune mai departe.

 

Reputația Savon de Marseille este internațională, dar numele său nu a fost niciodată înregistrat.

Savonnerie Fer à Cheval, producătorul acestui săpun, este unul dintre cei patru membri ai Uniunii Profesionale a Savonierilor din Marsilia (UPSM), uniune care protejează și promovează know-how-ul maeștrilor producători de săpun și calitatea săpunului de Marsilia.

În cadrul UPSM, aceștia solicită recunoașterea săpunului de Marsilia autentic, produs exclusiv în regiune, cu respectarea celor cinci etape ale „procédé marseillais” (procedeu marseilez).

Cei patru membri dețin dreptul de a utiliza emblema “Savon de Marseille” pentru marcarea produselor lor. Fabricile acestora sunt considerate "Entreprise d’un Patrimoine Vivant" (patrimoniu viu) de guvernul francez, ca recunoaștere a istoriei și know-how-ului artizanal și industrial excelent.

Compoziție

Săpun 100% natural, hipoalergenic, vegetal, biodegradabil.

Certificat COSMOS NATURAL de Ecocert Greenlife conform standardului COSMOS disponibil pe https://COSMOS.ecocert.com

Fără coloranți, conservanți, parfum, grăsimi animale.

Produsul nu este testat pe animale – Vegan

 

conform INCI:

 

sodium olivate, aqua (water), sodium chloride, sodium hydroxide.

100% ingrediente naturale

 

Culoarea săpunului poate varia în funcție de expunerea la lumină și umiditate.

Utilizare

Săpun 100% natural și multifuncțional - o alternativă sănătoasă, economică și eficientă pentru igiena personală și pentru menaj.

Biodegradabil și nepoluant, este blând cu mediul înconjurător.

 

Igiena personală

Delicat și hipoalergenic, potrivit pentru toate tipurile de piele, în special pentru cea sensibilă (copii, piele alergică etc.).

Este foarte hidratant, grație uleiului de masline din compoziție, adecvat pentru igiena personală a întregii familii. Poate fi folosit ca săpun pentru duș, șampon solid sau săpun pentru ras.

Aplică-l pe pielea udă, cu mișcări circulare și clătește cu apă curată, până la îndepărtarea completă a săpunului.

Pentru ca săpunul să dureze mai mult, cel mai bine este ca, după utilizare, să fie așezat pe o savonieră sau departe de apă. Folosindu-l împreună cu o floare de duș sau cu un burete, economisești și cantitatea utilizată.

Produs pentru uz extern. Evită contactul cu ochii. În cazul contactului cu ochii, clătește cu apă câteva minute.

 

Produs multifuncțional pentru uz casnic.

Simplu sau preparat după retețe DIY este util și eficient pentru multe activități casnice:

 

1. Spălarea automată sau manuală a oricărui tip de țesătură

Preparare 1 litru de detergent: 40 g de săpun ras se diluează în 500 ml de apă fierbinte și se completează cu 500 ml de apă rece. Adaugă o lingură de bicarbonat (crește eficiența detergentului și revitalizează culorile), amestecă și depozitează preparatul într-o sticlă, departe de accesul copiilor.

 

Dacă dorești un detergent mai puternic pentru rufe albe, adaugă o linguriță de cristale de sodă în detergent, atunci când îl prepari.

Pentru detergent parfumat, adaugă câteva picături de ulei esențial, atunci când lichidul este complet rece.

Detergentul pe bază de săpun de Marsilia este hipoalergenic, ecologic, eficient pentru toate tipurile de țesături, chiar și cele mai delicate. De la cel mai bun pulover din cașmir până la haine pentru bebe ori dantele fine, săpunul de Marsilia este o alegere excelentă.

 

Utilizare

Detergentul se agită bine înainte de fiecare utilizare.

Pentru spălarea automată se folosesc cca 80-100 ml/mașină, în funcție de cantitatea de rufe pe care intenționezi să o speli, dar și de gradul de murdărie.

De exemplu, la 5kg de rufe se folosesc 80 ml de detergent. Pentru rufele foarte murdare, dublează cantitatea de detergent.

Pentru spălarea manuală se folosesc 50-80 ml de detergent la 5 l de apă, în funcție de cantitatea de rufe, dar și de gradul de murdărie.

 

Sfat practic

Adaugă 3-4 linguri de oțet alb (din vin) în compartimentul pentru balsam, la fiecare tură de spălare. Acesta va înmuia fibrele, va îndepărta calcarul și impuritățile de pe rufe și din mașina de spălat.

Dar, cel mai important, va da o prospețime aparte rufelor tale. Nu, nu vor mirosi a oțet ci aproape la fel ca hainele înghețate aduse de afară, de la uscat.

 

2. Elimină petele încăpățânate

Freacă petele, gulerele cămășilor și manșetele hainelor cu săpun de Marsilia umezit bine, înainte de spălarea la mașină sau manuală.

Pentru petele mai dificile sau vechi, procedează în același mod, dar lasă săpunul să acționeze câteva ore înainte de spălarea la automată sau manuală.

 

3. Curățarea suprafețelor

Mobilier tapițat cu piele sau materiale similare

Ai nevoie de o lavetă moale, umezită și bine stoarsă, pe care ai aplicat săpun de Marsilia. Apoi, cu mișcări circulare, curăță zonele vizate și usucă cu o lavetă uscată și curată. Acest tip de întreținere va aduce flexibilitate și longevitate pielii sau materialelor înlocuitoare.

 

Blaturi de bucătărie, chiuvete, căzi de baie și duș, suprafețe placate cu gresie, faianță și piatră naturală

Ai nevoie de o lavetă umedă pe care ai aplicat săpun de Marsilia. Curăță suprafața vizată și clătește cu apă. Pentru un plus de strălucire, îndepărtează excesul de apă cu o lavetă moale, uscată.

Săpunul de Marsilia este eficient și pentru curățarea sau degresarea pereților sau podelelor placate cu gresie și faianță.

Pentru a curăța piatra naturală, folosește o perie (nu foarte aspră) înmuiată în apă cu săpun de Marsilia. Această tehnică poate fi utilizată pentru orice tip de material: travertin, marmură, granit, teracotă sau ardezie.

 

Terasă sau mobilier din lemn pentru exterior

Ai nevoie de o mătura sau perie, în funcție de suprafața vizată, și un recipient cu cca. 5 litri de apă fierbinte în care ai diluat 4 linguri de săpun de Marsilia ras. Este o curățare simplă și eficientă care va preveni formarea mucegaiului și va menține aspectul suprafețelor din lemn de la exterior.

 

Pereți și tavane vopsite cu materiale lavabile

Între renovări și schimbări majore care dau oricui zenul peste cap, poți aduce prospețime casei printr-o metodă ușor de pus în practică: diluează 3 linguri de săpun de Marsilia ras într-o găleată cu 5 litri de apă fierbinte. Folosește un mop cu burete (stors bine) pentru a spăla pereții și tavanele și aerisește bine încăperile.

 

4. Curățarea obiectelor

Pensule, perii pentru păr, bureți pentru machiaj etc.

În studiourile multor pictori din Provence, îndeosebi ale celor care pictează în ulei, adesea este văzut un cub de săpun de Marsilia cu mici gropițe pe laterale. Ușor de închipuit, aceștia folosesc săpunul pentru curățarea pensulelor la sfârșitul fiecărei zile. Este nevoie doar de apă caldă, un cub de săpun și delicatețe pentru a nu rupe perii prețioaselor ustensile.

Tot cu apă caldă, săpun și delicatețe se pot spăla pensulele și bureții pentru machiaj, periile pentru păr sau alte obiecte cu păr natural sau artificial folosite în scop cosmetic. Spălarea regulată va îndepărta praful, bacteriile și reziduurile de machiaj acumulate în timp.

Pentru ca pensulele și periile să revină la forma inițială, îndepărtează excesul de apă cu o cârpă uscată și lasă-le să se usuce cu susul în jos.

 

Jucării, cărucioare și accesorii pentru copii

Hipoalergenic și 100% natural, săpunul de Marsilia este ideal pentru curățarea echipamentelor destinate îngrijirii copiilor, a huselor detașabile și, în general, a obiectelor cu care aceștia intră în contact.

Lenjeriile de pat și husele detașabile se spală în mașina de spălat cu detergent preparat din săpun de Marsilia, conform indicațiilor de pe etichetele acestora.

Cărucioarele, jucăriile și articolele nedetașabile se spală cu un burete sau o lavetă umedă și săpun, apoi se clătește cu apă curată. Obiectele curățate astfel se lasă să se usuce bine la aer.

 

Incălțăminte

O perie moale înmuiată în apă călduță și un pic de săpun de Marsilia vor readuce farmecul pantofilor preferați. Nu necesită clătire. Se lasă să se usuce în aer liber.

Este o metoda foarte eficientă pentru curățarea și întreținerea încălțămintei cu suprafețe sau aplicații textile.

 

Geamuri, oglinzi și ochelari

Pentru a evita aburirea oglinzilor, a ochelarilor sau a geamurilor, pur și simplu ia o bucată mică de săpun de Marsilia și aplică pe suprafețele vizate, apoi șterge cu o cârpă curată.

Repetă lunar, mai ales la geamurile și oglinzile mașinii în sezonul rece.

 

Repelent pentru insectele dăunătoare (pentru grădină și plante de apartament)

Biodegradabil și natural, sapunul de Marsilia poate fi folosit ca insecticid pentru plante și sol. Poți trata și plantele comestibile, precum pomi fructiferi, viță de vie, legume sau ierburi aromatice.

Diluează 2 linguri de săpun de Marsilia ras în 500 ml de apă fierbinte. După ce s-a răcit, toarnă preparatul într-o sticlă cu pulverizator, amestecă bine și pulverizează pe plantele afectate. Repetă pe parcursul a 3 zile.

De asemenea, poate fi folosit fără probleme pentru spălarea fructelor și a legumelor cumpărate din piață.

 

Veselă

Pe cât este de eficient ca degresant pentru vase, pe atât este de blând cu mâinile tale. Săpunul de Marsilia folosit ca detergent pentru vase este o alegere naturală, nepoluantă, sigură și foarte economică.

Poate fi folosit ca atare, exact ca un detergent solid, sau îți poți prepara un detergent lichid după rețeta: 1 litru de apă fierbinte, 60 de grame de săpun de Marsilia ras și 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu.

Amestecă fulgii de săpun în apa fierbinte, pâna ce aceștia se dizolvă complet și adaugă bicarbonatul. Dupa ce s-a răcit, toarnă preparatul într-o sticlă mai veche de detergent sau, și mai bine, într-un dozator. Agită sticla de fiecare dată când folosești detergentul.

Pentru prospețime și un plus de efect antibacterian, după răcirea detergentului preparat, poți adăuga 10 până la 15 picături de ulei esențial de arbore de ceai, mentă, eucalipt, lămâie sau portocală.

Această rețetă poate fi îmbunătățită cu o lingură de sodă sau cu două linguri de săpun negru menajer.

Producator

Fer à Cheval

Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!
Despre noiContactTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPR
Copyright 2024 savon.ro. Toate drepturile rezervate.
BMB Team Consulting and Solutions SRL, str. Dr. Dumitru Raureanu nr. 4, București, Sector 5
Nr. Reg. Com.: J40/5873/2010, CIF RO27036227